Grupper

Grupper 2018-05-17T00:00:23+02:00

Elite/U23 landevei

Den moderne elitesatsinga på landeveien i klubben ble opprinnelig definert over en 3-års periode, 2008-2010, ifm. at TVK var en av arrangørene til sykkel-NM 2010. Selv om satsinga er ressurskrevende og dugnadsbasert går den i 2018 inn i sitt 11.år. Landslagssyklister, semi-proffer og proffer har klubbens moderne elitesatsing vært med å utvikle.

Denne opprinnelige visjonen til elitesatsinga står fortsatt ved lag:

  • Visjonen er å etablere et elitelag som preger norsk og trøndersk sykkelsport

  • Visjonen er å gi klubbens landeveissyklister i seniorklassen et toppidrettstilbud, dvs. noe å strekke seg etter og en mulighet til å realisere sitt potensial som landeveissyklist.

  • Vår elitesatsing blir et prestasjonsfremmende initiativ som inspirerer til samhandling regionalt og som synliggjør klubben og dens samarbeidspartnere på en slik måte at deres omdømme og troverdighet forsterkes.

Følg elitelaget på Facebook her.

Sportsdirektør 2017: Tom Roar Knutli, mobil 97129757,

Elite/U23 terreng

Utfor (alle)

Junior landevei

Følg juniorlaget på Facebook her.

Oppmann 2017: Just Roar Dragsten, mobil 400 04 459,

Junior terreng

Ungdom 0-16 år

Intro / generell info:

Våre treninger er åpne for alle, og nye medlemmer er spesielt velkomne! Hvis du lurer på om sykling er noe for deg, så kan du være med på 2-3 treninger før du melder deg inn i klubben. Kom med den sykkelen du har (se under «Utstyr» lengre ned).

Generelt så anbefaler vi at barn starter med terrengsykling, selv om landeveisproff skulle være det store målet! I terrenggruppa trener vi i skogen, godt beskyttet fra biler og trafikk. Og vi lærer masse grunnleggende teknikk som også er nyttig på landeveien. Visste du at både Peter Sagan og Edvald Boasson Hagen syklet terreng før de ble proffe landeveissyklister?

På treningene deler vi opp i grupper etter alder og litt etter erfaring. Hvis du er helt ny, så kan du få være med en yngre gruppe først.  Da ser du hva treningene går ut på, og du får øvd litt på grunnleggende ferdigheter. De fleste kommer fort opp på nivå med de jevnaldrende, og uansett tilpasses treningene til nivået i hver gruppe.

Landeveistreninger er for de som ønsker å sykle landevei, og er først og fremst for de fra 13 år og oppover. Er du yngre enn det så må en foresatt delta på trening sammen med deg.

Treningstider

Vi har trening for alle gruppene på mandager 18:00. De minste er ferdig kl 19, de eldste ca kl 19:30.

Oppstart er vanligvis første mandag etter påske, og vi holder på fram til høstferien.

Vår faste arena er Nilsbyen skistadion på Byåsen. Den ligger ved Haukvatnet, her:  Kartlink Nilsbyen

De første treningene på våren må vanligvis avholdes på andre siden av byen, pga snøforholdene. Aktivitetskalenderen holdes oppdatert, både om oppmøtested og andre ting. Følg med i kalenderen!

Landeveistrening er på tirsdager kl 18:00, og varer til ca 19:30. Oppmøtested er Heimdal Sport, kartlink.

Klubben har mulighet for utleie av landeveissykkel for yngre medlemmer som har lyst til å prøve. Ta kontakt med trener for nærmere info om dette.

Vi har også en Facebook-side, hvor info om treningstider og endringer blir lagt ut. Facebook er den dynamiske kanalen, så dere må følge med der. Gruppen heter «TVK – Barn og ungdom».  Dette er en lukket gruppe, gå inn der og send en medlemsforespørsel.

Det fins også en Facebook-gruppe for hele klubben, «TVK – Trondhjems Velocipedklub«. Følg gjerne med også her.

Utstyr

Hjelm er obligatorisk – hvis du har glemt hjelmen så får du ikke være med på trening.

De som har klubbdrakt stiller i denne på trening.

Sykkel for terrengtrening:

  • Vanlig terrengsykkel
  • Gjerne litt grove dekk (knastedekk)
  • Bremser og gir SKAL fungere

Sykkel for landeveistrening:

  • Racersykkel, eller terrengsykkel med raske dekk
  • Bremser og gir SKAL fungere

Kalender for barne- & ungdomsgruppa

Veteran

DSSP Trønderexpressen

DSS Trønderexpressen er et «spisset» lag med en kjerne fra TVK men ellers supplert med syklister med hovedvekt på Trøndelag.

Dette er et lag som satser på å vinne lagkonkuransen i 2018.

I 2017 brukte Trønderekspressen 13 timer, 32 minutter og 29 sekunder på de drøye 54 milene. Rye vant med 20 minutter i 2016, men denne gangen måtte laget se seg kraftig slått av trønderlaget, med over 57 minutter.

Trønderekspressen hadde en gjennomsnittshastighet på 39,82 km/t. Håkon Rollen Veseth fikk æren av å sykle først over mål.

Ved passering Gjøvik var ledelsen litt over 26 minutter og laget økte avstanden på de siste 14 milene.

Meget aktiv satsing i 2018 skal sikre seieren i år også!!

Ledere er: Hans Jørgen Rambech og Geir Møllegaard

For nærmere opplysninger om løpende aktivitet finner dere på Facebook på Trønderexpressen.

DSSP Veteranexpressen

TVK Veteranexpressen ble startet i 2014 av noen ildsjeler som fram til da hadde syklet på TVK-1 (turlag Trondheim-Oslo).

Tanken var å overlate roret på førstelaget til yngre krefter samtidig som veteranene (50+) kunne senke ambisjonsnivået noe, men fortsatt trene med tanke på å sykle Trondheim-Oslo på en respektabel tid (under 16 timer). Det har siden starten, vært stor interesse for å delta på laget og det er åpent for syklister i alle aldre som ønsker å sykle på lagets premisser.

I år (2017) er det ikke plasser nok til alle som ønsker å delta. Laget har stilt til start hvert år siden 2014, med en bestenotering fra 2016 på 15:22:16.

Mvh John Ivar Mogseth & Kjell Edvardsen

For nærmere informasjon om Veteranexpressen finner dere løpende oppdatering for medlemmer på Facebook TVK Veteransexpressen.

TVK Styrkeprøven med tre (3) lag TVK-15, TVK-17 & TVK-19 i DSSP 2018.

Det skal være artig å være med å sykle Trondheim – Oslo med TVK-15, TVK-17 eller TVK 19!

Er du usikker på om dette er noe for deg – så er det lov å prøve seg!
Vi sykler og støtter hverandre. I treningsperioden vil vi også legge vekt på det sosiale.

16. november var det 7 måneder igjen til start for Styrkeprøven 2018. Det er god tid, men jeg håper at mange allerede gleder seg! Og aldri har SÅ mange bestemt seg SÅ tidlig for å sykle Trondheim-Oslo med TVK!

Veteranexpressen er kommet lengst i forberedelsene. De er allerede 19 påmeldte til Styrkeprøven 2018. Tidsmålet er 15.58, men laget har minst like mye fokus på veien dit. Kontaktpersoner er Kjell Edvardsen og Karsten Flatval.
Veteranexpressen har en egen facebook-gruppe.

TVK 19 ble en suksess i sin første sesong i 2016, med hele 32 startende, og 30 samlet til mål! På bildet ser vi laget med Erik og Ella i front, og fløyta i munnen på Erik, tyder på at farten skulle justeres.
I 2018 vil dette bli utgangspunkt for to grupper, med TVK 17 og TVK 19. Omlag 20 personer har allerede vist interesse for de to lagene, og det ser ut til at det blir en fin miks av gamle og nye ryttere.
TVK 19 er ei perfekt gruppe for debutanter og andre som ikke har det treningsgrunnlaget som kreves for de raskere lagene.
Info om oppstart og ledergruppe kommer på denne FB-gruppa etterhvert. Foreløpige kontaktpersoner for TVK 17 og TVK 19 er Bård Larsen, Sigurd Moen, Ella Bøhle og Rune Rypdal.

TVK 15 er et nytt lag i klubben i 2018, og har et tidsmål på 14.58 under gode forhold. 18 ryttere har meldt sin interesse så langt, med en fin blanding av ryttere fra TVK og andre klubber. Etter ledermøte 20. november vil info bli gitt til aktuelle ryttere. Oppstartmøte i januar 2018. Kontaktpersoner er Svein Ove Eimhjellen og Steinar Leirvik.

I tillegg til disse 4 TVK-lagene, er vi også stolte over TVK-erne som tar steget helt ut og satser sammen med det selvstendige overbygningslaget Trønderexpressen. Laget vant Styrkeprøven ifjor, og har ambisjoner om å sykle enda fortere i 2018. 1. november var det en bruttotropp med 55 ryttere som konkurrerer om de 30 plassene på laget. Kontaktperson Hans Jørgen Rambech. Trønderexpressen har en egen gruppe på Facebook.
Start-tider:

Trønderexpressen starter 16. juni kl. 04.00
TVK 15 starter 16. juni kl. 05.00
TVK Veteranexpressen tarter 17. juni klokka 05.30.
TVK 17 starter 16. juni kl. 07.05
TVK 19 starter 16. juni kl. 07.05

Påmelding
Du kan gjerne melde deg på så tidlig som mulig. (prisen øker etter hvert) Alle lagene har lukkede grupper, så du må kontakte Svein Ove Eimhjellen (TVK 15, 17 og 19) eller Kjell Edvardsen for å få påmeldingslenke.

Trening
Snøen har så vidt begynt å komme. Noe sykler fortsatt, men ski eller annen trening vil også være bra for variasjon, grunnform og styrke! Lykke til – det viktigste er at vi har det artig!
Del gjerne på facebookgruppa «TVK Styrkeprøven» hvis du planlegger en treningstur og har lyst på selskap. Mange har hatt glede av å sykle med Lørdagssyklistene fra Heimdal på lørdager kl. 9, mens den såkalte «Flisgjengen» på Veteranexpressen har vært gode på å kjøre Bynes-runder sammen gjennom hele vinteren.

Velkommen til å ta kontakt!
Ta gjerne kontakt for spørsmål –
og velkommen til å sykle Trondheim-Oslo med TVK i 2018!

Med vennlig hilsen
Steinar Leirvik (tlf 99 69 05 65)

P.S. Følg gjerne facebook-gruppa TVK Styrkeprøven.

Dette blir tidenes Oslotur – velkommen til å bli med.

Steinar, Svein Ove, Bård, Ella, Sigurd og Rune

Sykkelglede – Samhold – Sikkerhet – Styrke

TVK – «Kick-off» DSSP 2018 ble avholdt 01.11.2017 kl. 19:00

Felles informasjonsmøte ble avholdt på Charlottenlund VGS. Oppmøtte fikk informasjon om årets DSSP satsning fra TVK samt mulighet til å stille spørsmål og å treffe mange felles sykkelvenner.

Fellestreninger starter senest 05.04 kl. 18:00 fra Sluppen v/REMA 1000.

Treningsplan for 2018 vil bli lagt ut på  Facebook-siden for TVK.

Landeveismosjonistene

Landeveismosjonistene er for de av dere som «bare» ønsker noen å sykle sammen med på landeveien.. sykle sammen er bare SÅ mye bedre enn å sykle alene…

Sykling er sosialt og hyggelig og god trim med på kjøpet og flotte naturopplevelser.

VI prioriterer en kaffestop på turen bestandig, og sykler gjerne som «halemat» og i sekken på noen av TVK sine DSS grupper. På den måten får vi en lett og behagelig sykkeltur samtidig som vi er sammen og får oppleve farten det er mulig å holde med et lokomotiv av et sykkel-lag på 20-30 syklister foran oss.

Vi følger samme treningsplan som DSS-lagene og starter fra Biltilsynet på torsdager kl. 18 og lørdag kl. 10 fra begynnelsen av april.

Fart og distanse tilpasses slik at det passer for alle som møter opp.

Sesongen 2016 resultert i mange flotte turer og hyggelige kaffepauser med kake og/eller is 🙂

TVK Medlemsservice

v/Svein Ove Eimhjellen

Fellestreninger starter 30.03 kl. 18:00 fra Sluppen v/REMA 1000.

Ellers legges det ut fortløpende oppdatering og invitasjon til sykkelturer for TVK-Landeveismosjonistene på TVK sine Facebooksider.

Terrengmosjonistene

Lørdagssyklistene

Lørdagssyklistene er en gruppe med syklister som sykler hele året rundt.

Fast start fra Heimdal Politistasjon kl. 09:00 alle lørdager «come rain come shine».

Geir Åldstedt er primus motor og nærmere opplysninger finnes for medlemmer på Facebook på Lørdagssyklistene.